Ringa i Thailand fakta


Här finns information och fakta du behöver veta om du tar med dig telefonen och ringa i Thailand på resan.

Landsnummer för Thailand

Thailands landsnummer (landskod) är 66. För att ringa till en mobiltelefon i Thailand från Sverige slår du +66 följt av det thailändska numret. Ta bort 0:an före riktnumret. Om du använder en thailändsk operatör för att ringa till Sverige visas +66 som landsnummer för den som tar emot samtalet i Sverige.

Kontantkort i Thailand


Det kan vara dyrt att ta med sig telefonen till Thailand, men det finns sätt att komma billigare undan när man vill ringa i Thailand med mobilen. Ett sådant är att skaffa ett kontantkort i Thailand.
De flesta kontantkort finns med startpaket och refill kort.
Startpaket säljs i näröppetbutiker, i mobiltelefongallerior typ MBK i Bangkok, på bensinmackar och många andra ställen. Där köper man också påfyllningskort.

Operatörer i Thailand


De största operatörerna i Thailand är DTAC, AIS och TrueMove. Alla dessa har kontantkort, dvs SIM-kort du kan använda tillfälligt i Thailand.
DTACs kontantkort heter Happy SIM eller InstantSIM.
AIS har ett kontantkort som kallas 12call (one2call, 1-2-call).
De flesta kontantkort går att köpa i vanliga butiker och 7-eleven. Tänk på att du inte kan bli nådd på ditt svenska mobilnummer när du använder ett thailändsk kontantkort. Mer information och fakta om kontantkort i Thailand finns att läsa på sajten www.kontantkortthailand.se

Svenskt nummer med thailändskt kontantkort


Det svenska företaget HolidayPhone.se erbjuder en lösning där du kan bli nådd på ditt svenska nummer, och ringa billigt i Thailand - från ett thailändskt kontantkort. Praktiskt!


Ladda mobil i Thailand


Du kan ta med din laddare till mobilen när du åker till Thailand. Thailand har 220V och samma kontakt/eluttag för el som i Sverige. En reseadapter är inte nödvändig.

IP-telefoni och Skype

Du kan också använda Skype eller Rebtel för att ringa i Thailand billigt med IP-telefoni till Sverige. Detta förutsätter dock att du har tillgång till wifi, dvs trådlöst nätverk. Många hotell erbjuder tillgång till wifi, ibland mot en tilläggskostnad.

Fakta om mobilt Internet i Thailand

Thailand har precis (2010) lanserat 3G, men det är än sålänge inte tillgängligt överallt. Främst finns 3G i dagsläget i Bangkok. Det befintliga GSM nätet använder GPRS för dataöverföring.