Vaccination Thailand

Det är ofta nödvändigt att vaccinera dig inför semestern i Thailand. Det finns många bra vaccinationskliniker och vaccinationsguider som kan ge god information om vaccination för Thailand. Exakt vilket skydd du behöver beror på hur länge du planerar att stanna, och vad du ska göra. Kommer du vistas på landsorten utanför storstäderna och turistorterna behöver du generellt mer vaccinationer än om du åker t.ex till Bangkok.

Sjukdomar i Thailand

Här är några av de vanligaste sjukdomar du kan vaccinera dig mot när du åker till Thailand. För personlig rådgivning rekommenderar vi att du kontaktar en vaccinationsklinik eller läser mer i en vaccinationsguide på nätet.

Malaria i Thailand


Malaria i Thailand

Malaria sprids av myggor och förekommer i Thailand, men profylax behövs ej i städer eller på turistdestinationer som Bangkok, Cha Am, Chiang Mai, Chiang Rai, Hua Hin, Pattaya, Phuket, Koh Samui samt dagsturer utan övernattning till floden Kwai. Utanför dessa resmål, och framför allt mot gränsen till Kambodja och Myanmar (Trat respektive Takprovinsen) är malariaförekomsten högre och profylax behövs.

Hepatit A


Heptatit A orsakas av ett virus som ger inflammation i levern och sprids framför allt via förorenad mat och dryck.

Hepatit B


Hepatit B orsakas av ett virus som leder till inflammation i levern. Sjukdomen kan överföras sexuellt, men också genom blodsmitta och i samband med tatuering, piercing, öronhåltagning, kirurgiska ingrepp, blodtransfusion, otillräckligt rengjorda kanyler etc.

Rabies i Thailand


Rabies förekommer i Thailand, men är inte vanligt förekommande. Det går inte att vaccinera sig mot Rabies, och sjukdomen är dödlig om behandling inte påbörjas omedelbart. Om du blivit biten av ett djur på resan, bör du göra ett rabies test.

Övriga sjukdomar i Thailand


Andra sjukdomar som förekommer i Thailand: Japansk encefalit, Difteri, Stelkramp, Tuberkulos, Tyfoid feber, Pneumokocksjukdom, HIV och AIDS.
Gula febern, Kolera och TBE förekommer inte i Thailand.

Vaccinationsguide Thailand

Det finns flera vaccinationsguider på nätet med ytterligare information om vaccination för Thailand. Några av de bästa finns på sidan om vaccinationsguide thailand.

Du kan även få goda råd på din närmaste vaccinationscentral.

Läkemedel för vaccination

Twinrix är ett vanligt vaccin för Hepatit A och B.