Thailand valuta Baht växlingskurs


Thailands valuta är Baht.
Sedlar finns i valörerna 20, 50, 100, 500 och 1000 baht. Mynt finns i 1, 2, 5 och 10 baht.
1 Baht är 100 Sarang. Sarang finns som mynt i valörerna 25 och 50 Satang.
Det är inte tillåtet att ta in mer än 50 000 baht till Thailand utan att deklarera valutan i tullen.

Växla pengar i Thailand

Du kan växla svenska kronor (SEK) mot resevaluta i thailändska bath på de flesta hotell, banker och växlingskontor i Thailand. Tänk på att dessa ofta tar en avgift för att växla, och det är inte alltid du får en bra växlingskurs. Åker du till turistorter finns det ofta flera växlingskontor att välja mellan. Jämför därför växlingskursen innan du växlar. Många är öppna även på kvällstid. Bäst växlingskurs till baht får du om du oftast om växlar svenska kronor (SEK) , US Dollar eller Euro.

Ta ut pengar i bankomat i Thailand

I de flesta städer och turistorter finns det gott om bankomater (ATM). Du kan oftast använda ditt svenska bankomatkort, VISA-kort eller Mastercard för att ta ut pengar på bankomat i Thailand. Du betalar vanligtvis en växlingsavgift till din svenska bank, samt en uttagsavgift till den bank i Thailand där du tar ut pengar. Ofta rör det sig om 20-30 kronor, men vi rekommenderar att du kontrollerar växlingskurs för thailändska baht och uttagsavgifter med din svenska bank innan du åker till Thailand.

Kreditkort i Thailand

De flesta större varuhus, hotell och turistanläggningar accepterar kreditkort i Thailand. I mindre orter, samt lokala småbutiker är det däremot kontanta pengar som gäller. Vi rekommenderar dig att ta ut kontanter ur bankomaten när du känner dig det minsta tveksam, för att undvika att dina kreditkortsuppgifter används av utomstående.

Valutaomvandlare bath kronor

En svensk krona motsvarar idag (2011-11-29) ungefär 4,50 baht.
Här visas dagsaktuell valutakurs för bath/kronor: