Fakta om visum för Thailand

Hur länge du får stanna i Thailand bestäms med en stämpel på ditt ankomstkort som du får när du anländer till Thailand. Hur länge du får stanna beror på vilken typ av visum du har.

Visum Thailand
Ovan: Passkontroll vid ankomst till Thailand

Om du behöver visum för en längre vistelse i Thailand behöver du ett pass som är giltigt i minst 6 månader och ett nytaget foto av dig själv. Du kommer också behöva betala en administrativ ansökningsavgift.
Plaerar du att arbeta eller studera i Thailand måste du först ansöka om visum.

Turistvisum för Thailand

Är du svensk medborgare och ska stanna mindre än 30 dagar behöver du inte något visum för att besöka Thailand. Du får automatiskt 30 dagars turistvisum vid ankomst. Kravet är att ditt pass måste vara giltigt minst 6 månader och du måste ha en bekräftad biljett ut ur Thailand.
Om du anlänt utan visum som turist, kan du resa ut och sedan tillbaka in i Thailand och på så sätt stanna ytterligare 15 dagar i Thailand. Detta får repeteras max 2 gånger.

Vill du stanna längre kan du hos thailändska ambassaden ansöka om ett visum för upp till 60 dagar. Det går även att söka Single Entry, Double Entry och Tripple Entry visum som gör att du kan resa ut och tillbaka in i landet för att förnya din 60-dagars period.

Visum för pensionärer (Long Stay)

Är du pensionär (över 50 år) eller gift med en thailändsk kvinna, så kan du få ett speciellt Long Stay visum där du kan stanna i Thailand i upp till ett år. Det ställs dock vissa ekonomiska krav. Du måste kunna visa upp bevis på att du har råd att stanna i Thailand.

Business Visa

För att få arbeta i Thailand krävs ett Business Visa, Non Imigrant Visa B.

Visum för studier och utbildning

Om du ska studera i Thailand, eller utbilda dig på annat sätt, krävs ett ED visa. Du måste kunna visa upp intyg från skolan i Thailand att du ska studera och att du är antagen på skolan.
Med detta visum kan du stanna i upp till 90 dagar i Thailand.

Transit Visa för Thailand

Visum om du ska stanna i max 30 dagar. Ej nödvändigt för svenska medborgare.

Thailändska ambassaden i Stockholm

Kontaktuppgifter till thailändska ambassaden i Stockholm:

Royal Thai Embassy
Floragatan 3,
100 40 Stockholm
Tel. +46(0)8 588 04 250
Fax: +46(0)8 411 0446
E-mail : visa@thaiembassy.se